Laden Evenementen

Railroad Roots, the live sessions, met de Hello darlings

26 oktober 2022 @ 20:00

 

Woensdag 26 oktober is de aftrap van Railroad Roots, the live sessions, met de Hello darlings

Oorspronkelijk gepland voor januari van dit jaar, en dat ging dus niet door. Maar dan nu toch op 26 oktober op ons podium in Roots Berghem. Absolute 5-mans top country/americana act uit Canada.

The Hello Darlins zijn een collectief rond Candace Lacina en Mike Little dat in wisselende samenstellingen opereert, waarbij geput wordt uit een pool van Canadese topmuzikanten. Met hun debut album I Go By Feel worden meteen de nodige potten gebroken. Inmiddels is de band genomineerd voor 3 Canadian Folk Music Awards in de categorieën New/Emerging Artist of the Year, Ensemble/Group of the Year en Single of the Year (Still Waters). Het album dat in Europa is uitgebracht op Continental Song City mocht bij de media en fans op een warm onthaal rekenen.

In Nederland vond Heaven Magazine “Hun elf songs tellende debuut zit op het kruispunt van pop, country, blues en gospel. En een slecht nummer zult u niet treffen”. Lust For Life hoorde “Pakkende en pure countryliedjes, die bewijzen dat de muzikanten stuk voor stuk een warm kloppend hart hebben voor dit genre”. Bluestown Music vond I Go By Feel: “Een heerlijk americana album waarin de satijnzachte en loepzuivere stem van Candace Lacina samen met de meerstemmige koortjes de show stelen”. En Altcountryforum vond het “Een plaat die met hart en passie is gemaakt door een werkelijk indrukwekkend collectief, dat heel veel te bieden heeft.”

Ook de Engelse media stonden bol van de loftuitingen zodat de band nu is uitgenodigd voor showcases tijdens de AMAUK conventie van 24-28 januari 2022. Daarvoor en daarna zijn the Hello Darlins beschikbaar voor optredens in Nederland. Omdat boekingen nu uiteraard erg last minute zijn kan dat gebeuren in diverse samenstellingen en kunnen we flexibel met gages en condities omgaan.

Candace en Mike treden ook als duo op, maar (ook afhankelijk van het podium) gaat de voorkeur uit naar optredens als kwartet of full band.

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
26 oktober 2022
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Café Roots
St. Willibrordusstraat 47
Berghem, Noord-Brabant 5351 EE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0412-488144
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Café Roots
Telefoon:
0412-488144
E-mail:
info@cafe-roots.nl
Bekijk de site van Organisator

Pin It on Pinterest