Laden Evenementen

Dean Owens & The Sinners

19 april 2023 @ 19:30

Railroad Roots presenteert voor jou op woensdag 19 april: Dean Owens & the Sinners!

Een beetje blues, folk en amaricana met een vleugje rock. Van donker naar licht en op en neer. Zoveel invloeden, allemaal samen gebracht in 1 band…. Omdat ik het zelf moeilijk kan omschrijven verder hieronder een recensie van iemand die deze kwaliteit wel heeft kunnen verwoorden, hetgeen ik je kan vertellen is dat dit echt retegoed is!

Eerst even luisteren? https://youtu.be/im3sTh-qkEc

Zoals velen weten heeft Roots geen gigantische zaal. Optredens zijn dus altijd in zeer intieme setting, (wat overigens niet wil zeggen dat het niet gruwelijk los kan gaan) altijd front-row, maar dus ook slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar…

Koop je kaartje via deze link, en jij bent erbij!

https://www.ticketkantoor.nl/shop/DeanOwens

Recensie van BluesTown Music:

 

Met 25 jaar ervaring op zak heeft troubadour Dean Owens zich ontwikkeld tot aanvoerder van de Schotse Americana; ook nu weer bewijst hij zich als schrijver van prachtige liedjes, die hij vertolkt met zijn bijzondere stemgeluid, waarin hij passie koppelt aan ingetogenheid.

Na de drie heerlijke opwarmertjes met zijn ‘Desert Trilogy’ EP’s, is hier dan eindelijk het langverwachte album, dat Dean Owens reeds begin 2020 opnam in Tucson met de mannen van Calexico; het heeft even geduurd, maar dit prachtige album is het wachten absoluut waard geweest.

De favoriete reisbestemming van Dean Owens is al heel lang het Zuid-Westen van de VS en begin 2020 bezocht hij Tucson, Arizona, alwaar hij Joey Burns en John Convertino van”desert noir”-iconen Calexico tegen het lijf liep; deze ontmoeting leidde tot een uiterst succesvolle samenwerking in de studio waarvan we nu de vruchten mogen plukken.

De opener is Arizona, een ode aan de weide vlakten, indrukwekkend verklankt door de pedal steel, en de hitte slaat je in het gezicht. In het gedragen Hopeless Ghosts ploeteren we mee door het woestijnzand, gesteund door een gedreven trompet.

Het daaropvolgende, melancholieke, New Mexico hoorden we al op een van de EPs, het is een nieuwe uitvoering van een ouder liedje van Dean Owens; de typische Calexicosound is eraan toegevoegd, met een prachtige accordeon en de mariachi trompetten.

Ook het trage en weidse Companera wordt gekenmerkt door de fraaie trompetklanken. Ook al bekend van de EPs is de intrigerende instrumental Here comes Paul Newman, dat met het fluiten en de trompet onmiddellijk Ennio Morricone oproept.

Die sfeer loopt naadloos over in het donkere The Barbed Wire’s Still Weeping, dat net zo dreigend is als de titel suggereert. Na een vrolijk walsje is  daar het onbetwiste prijsnummer Land Of The Hummingbird waarin de gevoelig zingende protagonist in samenzang met de Guatemalteekse topzangeres Gaby Moreno zijn liefde bezingt voor een donkerharige schoonheid, en de trompetjes schetteren enthousiast.

Dan is het feest en de voetjes gaan van de vloer in het opgewekte We Need Us. Twee tragere, gevoelige nummers sluiten deze geweldige luisterervaring af.

Deze heerlijke, zeer sfeervolle plaat herbergt het beste van twee werelden en deze kruisbestuiving heeft zowel de Schotse bard als de mannen van Calexico naar grote hoogten gestuwd.

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
19 april 2023
Tijd:
19:30
Kosten:
€15

Locatie

Café Roots
St. Willibrordusstraat 47
Berghem, Noord-Brabant 5351 EE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0412-488144
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Café Roots
Telefoon:
0412-488144
E-mail:
info@cafe-roots.nl
Bekijk de site van Organisator

Pin It on Pinterest